Federico Fellini (el circo de las ilusionnes)

|
Considerat un dels artífexs de la modernitat cinematogràfica, el cineasta Federico Fellini (Rimini, 1920 - Roma, 1993) altera en la seva obra les regles de la narració, deconstrueix el relat i reconcibe el cinema amb absoluta llibertat. La seva filmografia és un món particular, privat i personal, d'imatges líriques i poètiques, erigint-se en una valenta defensa de la imaginació com a categoria cognoscitiva i comprensiva vàlida.

Federico Fellini. El circ de les il.lusions, organitzada per l'Obra Social "la Caixa" i NBC Photographie, posa un èmfasi especial en les obsessions de Fellini, les imatges que li van inspirar, les que va somiar i les que va construir. Així, s'atura en aspectes inherents al món fellinià, com la dona en tot el seu polimorfisme, l'ambigüitat del seu sentiment religiós, la psicoanàlisi i els somnis o la seva relació amb els mitjans de comunicació.


La mostra reuneix una iconografia diversa, amb més de 400 peces, entre fotografies, dibuixos, revistes, còmics, cartells, entrevistes i extractes de films, alguns d'ells inèdits fins ara. Tot, amb el doble objectiu de posar de relleu els mecanismes de la creació felliniana i explicar tot el seu cinema a partir d'una nova mirada, abordant d'una manera més àmplia el segle XX, el segle del cinema, de la premsa, de la televisió i de la publicitat: la fàbrica de les imatges. Federico Fellini. El circ de les il.lusions ha comptat amb la col.laboració de la Fondation Fellini pour le cinéma (Sion), la Fondazione Federico Fellini (Rimini) i la Cineteca di Bologna, i es podrà veure a CaixaForum Barcelona fins al 13 de juny.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada